Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa 147 изгуби мощност за момент !

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa 147 изгуби мощност за момент !

Колеги днес както си карам безгрижно в един момент колата загуби мощност.Бях на трета предавка натискам газта до край не върви оборотите на 1500 и толкова.Намалих малко включих на 2 и я изрязах до 3000 оборота отзад излезе кълбо черен дим ама дим като се казва и в този момент започна да върви пак нормално.Това ми се случва за първи път.Като се прибрах я закачих на компа няма никаква грешки.Та въпроса ми е от какво е продиктувана тази времена загуба на мощност
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
    sigpic

Бай Торбалан, чичо Торбалан, дядо Торбалан и баба Торбалан-а с блокирала геометрия.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
      Бай Торбалан, чичо Торбалан, дядо Торбалан и баба Торбалан-а с блокирала геометрия.
      Нищо не разбирам какво ми казваш !Трябва ли да се притеснявам или какво да правя от тук нататък
      Last edited by eproHD; d.m.y г., 20:18.
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
      sigpic

Comment

Турбото е с блокирала геометрия..
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
          Нищо не разбирам какво ми казваш !Трябва ли да се притеснявам или какво да правя от тук нататък
          Геометрията на турбината е за почистване и заяжда.

Comment

Геометрията на турбината е за почистване и заяжда.
            Има ли начин аз сам да я почистя,ако има как бих могъл да го направя.Трябва да сваля турбото ли ?
            sigpic

Comment

Има ли начин аз сам да я почистя,ако има как бих могъл да го направя.Трябва да сваля турбото ли ?
              Сваля се турбото и се отваря "топлата" част. Някъде имаше тема със снимки и кратко описание на процедурата.

Comment

Сваля се турбото и се отваря "топлата" част. Някъде имаше тема със снимки и кратко описание на процедурата.
                Не я намирам тази тема ! Бах
                Ако наистина е турбото да го оправям или да взема едно ново за 1000 € намерих тук на 3-4 места предлагат нови на Garrett с една година гаранция
                Last edited by eproHD; d.m.y г., 21:07.
                sigpic

Comment

с тия компютри е така , повечето време си държите колите на лаптопа , отколкото да ги карате
                  Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
                  Peugeout 2.2 HDI 133+++
                  Alfa 159 +++ next

Comment

Първоначално публикувано от ivo_63 Покажи съобщение
                    с тия компютри е така , повечето време си държите колите на лаптопа , отколкото да ги карате
                    Да така е съгласен съм...И аз това се питам някой който не му се занимава с кабели за диагностика как ли му върви колата.
                    Last edited by eproHD; d.m.y г., 21:35.
                    sigpic

Comment

Не я намирам тази тема ! Бах
                      Ако наистина е турбото да го оправям или да взема едно ново за 1000 € намерих тук на 3-4 места предлагат нови на Garrett с една година гаранция
                      за 1000 еуро може цяла кола да вземеш и като и свалиш турбото от Надин ще избиеш някой лев

---------- Post added at 18:37 ---------- Previous post was at 18:36 ----------

Да така е съгласен съм...И аз това се питам някой който не му се занимава с кабели за диагностика как ли му върви колата.
                      ами аз нямам кабели и мойта върви перфектно, комшията има и все е под капака
                      Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
                      Peugeout 2.2 HDI 133+++
                      Alfa 159 +++ next

Comment

какъв е шанса на редовно карана кола да й запече геометрията?малко трудно ми се вижда...

Comment

Първоначално публикувано от _br4vo_ Покажи съобщение
                          какъв е шанса на редовно карана кола да й запече геометрията?малко трудно ми се вижда...
                          Саждите и влагата правят чудеса.
                          AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                          Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
                            Саждите и влагата правят чудеса.
                            А тук където съм аз е влага та си е ебало мамата !Днес я по настъпих малко върви на пушка и турбото се чува как надува.За сега я оставям така
                            sigpic

Comment

Мачкай и педала по-редовно колега и няма да имаш проблеми.... така беше и моята като я взех, сипах и добавка и хубава нафта и като я подгоних за 3-4 изцепвания от 1ва да 5та и колата си завървя както трябва и от тогава проблеми не съм имал, ама си я настъпвам редовно!
                              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115 к.с. + remap + straight pipe ~ 150к.с.

Comment

Working...
                              X